Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Different Dancer

17.8.1999 - † 22.8.2018

 

" Minä muistan sinut, kun posket kiihkosta helottaa... Minä muistan sinut, kun kyydissä pelottaa "

 

" Ruuna suurella sydämellä ja järkevillä ajatuksilla. Hevonen, joka auttoi monet yli peloistaan "

 

 ~ Rene jouduttiin lopettamaan tarhaonnettumuudesta seuranneesta jalan pahasta revähdyksestä johtuen, joka vei ruunan elämänilon ja toimintakyvyn ~

Virallinen nimi: Different Dancer               Kutsumanimi: Rene                     
Rotu: ruotsalainen puoliverinen Sukupuoli: ruuna
Säkä: 165cm Syntymäaika: 17.8.1999  († 22.8.2018)
Painotus: esteratsastus ko heB  re 110cm  me 100cm  ye 130cm

"Jokainen on varmasti tavannut yhden Renen. Se on se ratsastuskoulun kovakylkinen ja -suinen ratsu, jolla kaikki aloittelijat pakotetaan menemään. Sellaisen ratsun kanssa ei ole mitään tekemistä, koska se menee aina tasaisesti ja samalla tavalla, ei ikinä tee tyhmyyksiä tai parannuksia.


Hoidettaessa Rene on sellainen kaikki käy -tyyppi. Hevonen vaikuttaa välinpitämättömältä, mutta ei ikinä pure tai luimi. Reneä voi siis huoletta hoitaa karsinassa vapaana ja se pysyy paikoillaan kuin viilipytty. Kaikki hoitotoimenpiteet ja varustaminen sujuvat moitteetta, eikä tämän ruunan kanssa ole ongelmia edes taluttaessa. Rene ei kuitenkaan ole seurallinen ja sen aina yhtä hapan ilme saa jo aluksi kaikki ihailijat kaikkoamaan.


Rene on juuri se hevonen, jonka selkään voi laittaa kaikki ratsastajat vauvasta vaariin. Se ei ikinä tee tyhmyyksiä tai pelästy mitään. Kuulostaa mukavalta, mutta tuntilaisten mielestä Rene on kovakylkinen, ei reagoi ohjiin ja kulkee kulmikkaasti. On totta, että Rene on välillä hyvin laiskahko ja ettei se aina reagoi parhaalla tavalla ratsastajan apuihin. Ruunan askeleet eivät ehkä ole kauneimman näköiset muutenkin kulmikkaalla hevosella. Mutta sydän on tällä hevosella kultaa! Se ei ikinä hermostu ratsastajan virheistä ja yrittää aina miellyttää.


Vaikka ei ehkä heti uskoisi, on Rene varsin taitava estehevonen. Nuoruudessaan se on hypännyt jopa 110cm esteratoja, jotka nykyään ovat kyllä vaihtuneet korkeimmillaan 70cm ratoihin. Esteitä nähdessään Renen silmiin syttyyn innostuksen kiilto ja ruuna on kuin eri hevonen.
Maastossakin Rene on iloinen ja varma. Ehkäpä eniten ratsastajat toivovatkin Reneä juuri maastoon, sillä varmajalkainen ruuna on helppo ja reipas ratsu. Vaikka sillä onkin epämukavat, kulmikkaat askellajit, eivät ne maastossa haittaa.


Rene on pohjimmiltaan seurallinen ja iloinen hevonen, joka kaipaa hoitajaltaan huomiota ja aikaa. Tutustuessa Reneen paremmin, voi siitä saada hyvän ystävän. Mutta muutoin Rene on kaikkien tuntilaisten inhokki - se kovakylkinen ja välinpitämätön ruuna. Oikeasti Rene on vain hieman juro."

 

kuva Vapaasti by AK

laulun sanat: Kaija Koo - Minä muistan sinut

-virtuaalihevonen-

©2019 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com