Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tinatyttö

29.4.2000 - † 15.10.2018

 

" Oli pakkanen, hanki, sinä olit konettakin luotettavampi

Ystäväni suomenhevonen "

 

" Maailman kultaisin tamma, jonka sydän oli puhdasta kultaa. Monitaituri ja luottoratsu.

Terveiset sinne taivaaseen "

 

- Tita lopetettiin raskain sydämin. Jalkavaivan vuoksi tamma oli ollut seurahevosena koko kesän ja liikkumista rakastanut Tita kärsi tästä kovasti -

Virallinen nimi: Tinatyttö                              Kutsumanimi: Tita          
Rotu: suomenhevonen Sukupuoli: tamma
Säkä: 150,9cm Syntymäaika: 29.4.2000 (18-vuotias)
Painotus: esteratsastus ko heA  re 110cm  me 100cm  ye 120cm
Omistaja: Bella, VRL-14703 VH18-018-1047

 

"Tita on ehkä kultaisin tamma, joka on tunnetaan. Tämä kultakimpale on aina hyväntuulinen hörisijä. Hevosta voi käsitellä kuka tahansa ja missä tahansa. Ainoastaan esteillä tamman selkään ei voi päästää kaiken tasoisia ratsastajia.


Yleisesti Tita on huomionkipeä tamma. Sitä saisi olla aina rapsuttelemassa ja taputtelemassa. Tamman voi antaa kenelle tahansa hoidettavaksi, sillä se ei ikinä tee tyhmyyksiä. Jos joku väittäisi Titan purreen tai potkaisseen, ei häntä varmasti uskottaisi. Mutkaton tamma niin taluttaessa, harjatessa, varustaessa kuin miten tahansa muutenkin. Tässä olisi loistava ensi hevonen jollekulle ellei Tita jo viettäisi puolieläkepäiviä jalkavamman vuoksi.


Ratsastaessa Tita on yritteliäs ja varma ratsu. Tamma osaa mennä hienoja koulukuvioita ja liikkuu luonnostaan melko oikeinpäin. Sen kanssa on helppo harjoitella kaikkea alkeisharjotteista aina vaativiinharjotteisiin asti. Tasaiset askeleet omaava Tita kuljettaa pikkulapsiakin varmuudella ja suurella kunnialla. Pehmeissä liikkeissä on helppo harjoitella keventämistä tai ensimmäisiä laukka-askelia. Tita omistaa suuren sydämen eikä sitä haittaa pienet ratsastajan virheet. Tammasta ei voisi kuitenkaan sanoa, että se olisi mitenkään laiska ratsu. Siltä jos joltakulta löytyy virtaa! Aloittelijoiden kanssa Tita kuitenkin osaa olla rauhallinen.

 

Esteillä tammasta löytyy uusia puolia ja tällöin ei selässä voi olla kuka vain. Tita on niin elementissään, että saattaa unohtaa ratsastajansa rajat. Jos pysyt kyydissä, niin Tita kyllä hyppää - ja hyppää, vaikket pysyisikään. Ei tamma sitä tahallaan tee, se vain rakastaa hyppimistä. Silloin tällöin se myös heittelee ilonpukkeja.

 

Maastossa Tita on varma ja luotettava ratsu. Varsinkin 15-vuotiaana tulleen jalkavamman jälkeen Titalla on maastoiltu paljon ja kevyesti, joka kyllä sopii tammalle.
Tita tietää aina rajansa, eikä ikinä esimerkiksi taluttaessa rynni syömään. Eikä tämä tapaus myöskään kaihda trailereita, autoja, eläinlääkäreitä tai mitään muutakaan. Sellainen joka ihmisen unelmahevonen tilanteessa kuin tilanteessa -paitsi esteillä! "

 

Päiväkirjamerkinnät

-

 

kuva vapaasti by AK

Laulun sanat: Huojuva Lato - suomenhevonen

-virtuaalihevonen-

©2019 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com