Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

  Fallande Stjärnä "Fasu"

  Suomalainen ratsuponi, ruuna

Säkäkorkeus 142,7cm, syntynyt 15.6.2010 (8-vuotias)

 ko vaB, re 100cm, me 80cm

Rekisteröimätön, uuden omistajan tulee rekisteröidä!

 

Fasu on hevonen, jota joko rakastaa tai inhoaa. Temperamenttinen poniruuna ei paljoa mielipiteitä kysele, mutta on parhaimillaan pitkäaikainen ja rehti ystävä. Ruuna omistaa upeat liikkeet ja on hyvin herkkä.


Yleisesti Fasu on se tallin kovanaama, joka luimii ja irvistelee jokaiselle. Kertaakaan Fasu ei kuitenkaan ole potkaissut tai liiskannut ketään. Joskus ruuna saattaa kuitenkin näykkäistä. Jos muistaa olla tomera ja komentaa ruunaa, kaikki sujuu yleensä hyvin -tosin ei se kiinnilaittaminenkaan ole pahaksi. Fasu antaa kyllä tehdä hoitotoimenpiteet, varustaa ja taluttaa, mutta sen kanssa ei saa löysäillä -muuten tunnet sen puraisuna ihollasi. Tutustuessa paremmin Fasusta tulee esiin uusia puolia ja parhaimillaan se on hoitajalleen hörisijä ja karsinnasta kuikuilija. Se kuitenkin vaatii paljon aikaa.


Ratsastaessa Fasu on temperamenttinen, muttei ilkeä. Se ei tarkoituksella viskele ratsastajia selästään, vaikka saattaakin lämmetessään heitellä pukkeja. Vastaa hyvin pohkeeseen ja kulkee helposti ohjastuntumalla. Kevyet, lähes ajatuksenvoimalla annetut avut toimivat tämän ruunan kanssa. Ruuna on kuitenkin rehellinen, sillä se ei säiky tai kyttäile. Jos Fasu alkaa lämmetä, on tärkeää muistaa puolipidätteet ja rauhallinen istunta. Esteillä ruuna pärjää hyvin, mutta vaatii todella kokeneen ratsastajan, koska ottaa hieman virtaa innostuksissaan. Maastoesteillä samanlainen, ei reagoi mitenkään erityisesti maastossa olemiseen.


Eläinlääkärien ja kengittäjien on parasta varoa tämän ruunan kanssa, koska tässä hevosessa on ruutia. Jos Fasu ei tykkää toimenpiteestä, tulee herkästä hampaiden naksahdus käsivarteen. Luimiminen ja ilveily on se Fasun juttu.

 

Hoito-ohjeita:

Kesäisin ulos ihottumaloimi ja sisälle tullessa suihkutus + rasvaus (kesäihottuma)

Talvisin, jos kylmempää kuin -10, ulos toppaloimi

Sadesäällä sadeloimi ulos

Ratsastaessa jalkoihin aina suojat!

 

Kuva vapaasti by AK

Soligt on virtuaalitalli
©2018 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com