Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virallinen nimi: Loftsteinn frá Námys Kutsumanimi: Litur
Rotu: islanninhevonen                                                 Sukupuoli: ori                
Säkä: 137cm Syntymäaika: 28.9.2018 (6 -vuotias)
Painotus: askellaji- / yleisratsastus ko heB  re 50cm  me 50cm  ye 60cm, 5-käyntinen
Omistaja: Bella, VRL-14703 VH18-030-0130
Kasvattaja: Namyshill, Ireth VRL-03777 Entinen omistaja: Namyshill, Ireth VRL-03777

 

Litur on ruunamaisen miellyttävä ja rauhallinen ori. Helposti käsiteltävä, upea liikkeinen hevonen, joka sopii monentasoisille ratsastajille. Pienuudesta ei ole enää tietoakaan, kun tämä ori alkaa kantaa itseään ja tölttää upeasti!

Hoidettaessa Litur on oikea mammanmussukka, joka rakastaa kaikkea ja kaikkia. Ei tee pahaa kärpäsellekään, eikä liiemmin välitä tammoistakaan - mitä nyt joskus hirnahtaa. Kuikuilee uteliaasti ympärilleen samalla tökkien harjaajaansa makupalan toivossa. Isokokoinen sylinalle, joka mieluusti tulisi ihan oikeasti syliin, jos mahtuisi. Rakastaa huomiota, kehuja ja rapsutuksia - erityisesti myös herkkuja. Varustaessa saattaa joskus tanttaroida hieman, mutta on yleensä vain niin kovin innoissaan töistä.

Ratsuna Litur on pehmeä ja herkkä, mutta silti sopiva monentasoisille. Ei kyttää tai pukita, mutta vaatii selkeät ja pehmeät avut yltääkseen hyviin suorituksiin. Jos et vaadi, ei tämä ori kulje. Tekee juuri niin paljon kuin vaaditaan eikä yhtään enempää. Omistaa liidokkaat, tasaiset sekä näyttävät askellajit, joista vahvimmat ovat ehdottomasti töltti ja laukka. Myöskin ravi on varsin tasapainoista ja helppoa myös istua. Passi on jokseenkin hieman tasapainotonta sekä hidasta, joten ei ehkä nopeuspassissa paras ratsu.

Litur on yritteliäs ja kiltti ori, joka ei pukittele tai vie. Sopii siis vaikkapa lastenratsuksi, mutta pitää muistaa, että jos haluat saada sen kulkemaan hienosti, pitää sinun myös tehdä töitä ja vaatia. Lähes tulkoon pomminvarma maastoratsu, joskin joskus saattaa innostuessaan ihan pikkuisen heittää perää - mutta ei sitä voi edes pukiksi laskea. Nöyränä oriina myös hyppää pyydettäessä, mutta toisinaan innostuu hiukan ja vaatiikin napakampia pidätteitä esteillä.

Kaikinpuolin helppo ja mutkaton ori, jota voisi luulla ruunaksi tietämättömänä. Ei matchoile edes tammoille ja käyttäytyy aina harvinaisen fiksusti.

 

Suku

1 -polvinen

 

i. Lóðinn frá Eystri-Hól

ii. Hagbarður frá Rði evm   ie. Lækjardís Frá Eystri-Hól evm

e. Sólarupprás frá Villturhestar

ei. Dagbjort frá Villturhestar evm  ee.Faida frá Gledahestar evm

 

Päiväkirjamerkinnät

 

 

kuva: Dagur Brynjólfsson ( CC BY-SA 2.0)

- virtuaalihevonen -

 

©2019 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com