Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pihapiiri

 

Pihapiirin eläimet || Vakiotunnit

 

Ensimmäisenä Soligtin pihaan saapuessaan kiinnittänet huomiosi suureen tallirakennukseen ja sen ympärillä oleviin tarhoihin. Jos on ajatellut Soligtin oleva pienehkö maalaistalli, saattaa näkymä yllättää. Ruskeavalkoisessa, isossa tallirakennuksessa on 30 karsinaa, kolme pesukarsinaa, satulahuone ja sosiaalitilat. Tarhoja on yhteensä 16 ja ne ovat puuaidoilla. Toki aitopinnojen välissä kulkee sähkölanka, jotta oritkin voidaan tarhata turvallisesti.

Vastapäätä tallia ja tallialuetta sijaitsee omistajapariskunnan talo. Se on ruskea puutalo, jossa on pieni terassi ja neljä huonetta keittiöineen. Sisältä talo on varsin viihtyisä ja sinne saattaa päästä käymään esimerkiksi toimistoasioissa, koska siellä sijaitsee tallin toimisto. Lisäksi talon yläkerrassa on majoitustilaa leiriläisille ja alakerran suhteellisen kookkaassa keittiössä tarjotaan heill ruoat.

 

      

lasikuu.net/vapaasti || lasikuu.net/vapaasti || pixabay.com

Talli on sisältä hyvin siisti. Tehokas lämmitys ja jäätymättömät vesiputket takaavat mukavuuden myös talvisin. Lisäksi sosiaalitilat ja varustehuone ovat lämmitetyt sekä viihtyisät tilat, joissa voi viettää aikaa. Sosiaalitiloista löytyy jokaiselle tallilaiselle oma varustekaappi, jonka lisäksi tilasta löytyy esimerkiksi sohvasarja, televisio ja jääkaappi yhteiseen käyttöön. Varustehuoneessa puolestaan on jokaiselle hevoselle omat varustetelineet sekä pieni hyllytila, johon saa laitettua loimet ja harjapakin. Varustehuoneesta menee myös pieni ovi niin sanottuun kuivaushuoneeseen, jossa lämpötila on huomattavasti muuta talia korkeampi. Kuivaushuoneeseen voit viedä kuivamaan märät loimet ja suojat, huovat ja niin edelleen. Loimia varten siellä on monia telineitä.

Tarhat ovat hyvin tilavia ja niissä mahtuu oleskelemaan kerralla jopa kolmekin hevosta. Valitettavasti usein syksyisin tarhat muuttuvat mutaisiksi, mutta ongelmaa pyritään aina estämään esimerkiksi vaihtelemalla tarhoja. Kesäisin hiekkapohjaiset tarhat pysyvät ruohottomina ja siisteinä, joten ne sopivat myös vaikkapa kaviokuumeherkille hevosille.

Tallin taakse, viistosti oikealle jää pieni puinen rakennus, joka toimii heinävarastona ja lantalana. Toinen puoli on kevyesti lämmitetty tila, jossa säilytetään heiniä ja väkirehuja. Sieltä ne kuljetetaan heinäkärryillä talliin. Puolikas rakennuksesta on pyhitetty lantalaksi, jonne kuljetetaan niin tarhoista kuin tallistakin siivotut lannat. Kuivikkeena käytetään turvetta, joka löytyy myöskin lantalan luota.

 

  

vapaasti by AK || lasikuu.net/vapaasti

Niin ikään tallin takaa löytyvät kenttä ja maneesi. Molemmat ovat tilavia sekä laadukas pohjaisia ratsastusalustoja vaativampaakin harjoitteluun.

Kenttä on valkoisilla puuaidoilla rakennettu, iso ja hyväpohjainen. Kesäisin lähes kaikki kilpailut, valmennukset sekä tunnit järjestetään kentällä. Myös talvella ja syksyllä voidaan käyttää kenttää, sillä se on valaistu ja salaojitettu, joten se ei pahimmillakaan kurakeleillä tulvi. Estekalusto löytyy, kuten myös kouluradankirjaimet.

Maneesi on myös hyväpohjainen, puinen rakennus, josta löytyy tilava katsomo. Talven kylmillä keleillä on mukavaa mennä lämmitettyyn ja valoisaan maneesiin harjoittelemaan. Peilien avulla voi parantaa omaa istuntaa ja tarvittaessa maneesi voidaan väliaidoin jakaa kahteen osaan. Kouluradankirjaimet sekä kattava estekalusto sopivat parempaankin harjoitteluun. Kisojen aikaan katsomoon mahtuu noin 150 henkilöä ja sen päätyyn pystytetään usein myös pieni myyntikoju, josta voi ostaa naposteltavaa.

 

   

lasikuu.net/vapaasti || vapaasti by AK

Maastoreitit Soligtissa rajoittuvat lähinnä yhteen polkuun, joka vie merenrannalle. Onneksi polku kuitenkin haarautuu useammiksi reiteiksi. Maasto on hyvin vaihtelevaa ja jokaiselle ratsukolle löytyy varmasti mieluiten reitti. Erityisesti talven huurteella maisema on kaunista, joten kannattaa ehdottomasti lähteä maastoilemaan tilaisuuden tullessa.

 

 

Kaiken takana

 

Kaikki alkoi siitä, kun eräänä päivänä Klara sanoi Mikaelille, että haluaa oman ratsastuskeskuksen. Mitäpä miesparka olisi siihen muuta voinut sanoa, kuin myöntävän vastauksen. Niinpä aloitettiin Soligtin rakentaminen. Hevosia tuotiin Maarianhaminaan vähän sieltä sun täältä ja kohta niitä olikin laajakirjo erilaisia sekä kokoisia. Siinäpä sitten nuoripari alkoi tekemään elämäntyötään.

Klara ja Mikael ovat seurustelleet yläasteen ensimmäisistä kuukausista asti. He ovat aina olleet täydellinen sekä erottamaton pari, joka jakaa kaiken keskenään. Molemmat omistavat tallin yhdessä eikä kumpikaan jätä toista sen kanssa yksin.

Myöhemmin, Klaran ehdotuksest,  tallille hankittiin estevalmentaja, joka käy valmentamassa ratsukoita aina silloin tällöin. Mukanaan tämä opettaja, Reetta Korpi, toi tyttärensä Elisan. Ja sitten saapui mukaan ratsastuksenohjaaja Bella Nylund. Hän jäi tilalle valmentajaksi kouluratsastukselle sekä ratsuttamaan tallin hevosia. Mukanaan hän toi omat hevosensa tilalle. Pikku hiljaa alkoivat tallin vakiotunnit täyttyä ja niin oli Soligt pyörivä ratsastuskoulu.

 

  Klara Adamsson
  1996
  Ratsastuksenohjaaja, tallin omistaja
Klara on nuori suomenruotsalainen nainen, joka on koko ikänsä ollut hevosten parissa. Ensimmäisen oman hevosen saatuaan - noin kahdeksan vanhana - hän päätti, että perustaa ratsastuskoulun. Siitä se sitten lähti ja niinpä Soligt syntyi vuonna 2018. Klara itse on hyvin taitava ratsastaja, erityisesti kouluratsastuksessa, jossa hän on kisannut vaativiakin luokkia. Esteitäkin nainen on hypännyt aina 120cm asti.

Klara on ulkonäöltään vaaleahiuksinen ja luonnollinen. Hän ei juuri meikkiä käytä, eikä muutenkaan pienistä asioista välitä. Pituutta naiselta löytyy päälle 163cm ja hän on ruumiinrakenteeltaan hoikka.
Klara on myös nuorehkosta iästään huolimatta opiskellut ratsastuksenohjaajaksi ja kaikki tallin hevoset ovat hänen omistuksessaan.

Luonteeltaan Klara on herkkä ja empaattinen persoona, jolla on tapana ajatella välillä liikaakin. Nainen stressaantuu helposti sekä haluaisi aina miellyttää kaikkia. Lisäksi Klara on aina auttamassa muita eikä koskaan sanoisi kenellekään pahasti edes riideltäessä. Klaralle ominaista on myös olla hyvin avoin ja rehellinen, minkä vuoksi hänen kanssaan on helppoa tulla toimeen.

kuva: pixabay.com

 

 

 

Mikael Koivusalo
1995
Kokki, toinen tallin omistajista
Mikael on supisuomalainen nuorimies, joka on aloittanut hevosharrastuksen yläasteella. Mies on varsin taitava hevosmies, halliten vaativat koululuokat ja esteet aina 130cm asti. Lisäksi Mikaelin hymystä ei voi olla pitämättä - se tarttuu!

Mikael on ulkonäöltään varsin pitkä ja raamikas. Pituutta häneltä löytyy noin 180cm eikä lihaksistokaan ole huono. Brunetet, siististi leikatut hiuksen sopivat tälle hurmurille erittäin hyvin.
Miehen ammattina on kokki, johon hän opiskeli pian yläasteen jälkeen.

Luonteeltaan Mikael on hyvin kylmähermoinen, rauhallinen ja ystävällinen. Miehen kanssa on helppo tulla toimeen ja hän osaa aina toimia tilanteeseen sopivalla tavalla. Hän on erittäin luotettava sekä helposti lähestyttävä, oli asia sitten mikä tahansa tai minkälainen tahansa.

kuva: pixabay.com

 

 

 

 

Reetta Korpi
1970
Ratsastuksenopettaja, estevalmentaja
Reetta on yksi Soligtin ratsastuksenopettajista. Hän pitää tallilla lähinnä estevalmennuksia tai paremman tasoisia tunteja. Nuoruudessaan nainen on kilpaillut aina vaativista koululuokista 160cm esteisiin.

Ulkonäöltään vaalea Reetta on suhteellisen pitkä, noin 170cm ja hoikka. Tyylistään yleensä hyvin tarkka nainen pukeutuu lähes aina tummiin vaatteisiin.

Luonteeltaan Reetta saattaa vaikutta hiukan tylyltä, mutta tutustuttaessa hänestäkin löytyy aivan uusia puolia. Oikeasti Reetta on varsin puhelias sekä pirteä tapaus, jolta löytyy jokaiseen asiaan mielipiteet.

kuva: pixabay.com

 

 

 

 

 

Elisa Korpi
2009
Koululainen, ratsastustuntilainen
Elisa on Reetan tytär ja aivan yhtä innostunut hevosista kuin äitinsäkin! Ehkä arvata saattaa, että Elisa harrastaa ratsastusta Soligtissa. Varsin napakka tyttö on hyvin kehityskelpoinen ratsastaja, vaikka toistaiseksi ratsastaakin vain tallin helpommilla hevosilla ja hyvin helppoja tehtäviä.

Luonteeltaan Elisa on varsin valloittava, innokas sekä utelias lapsi, joka haluaa oppia uutta. Hän ei jää ikinä sanattomaksi, mutta toisinaan on hevosten kanssa toimiessaan turhan hätäinen.

 

kuva: pixabay.com

 

 

 

 

 

 

Bella Nylund

1997

Ratsastuksenopettaja, yksityistenomistaja, ratsuttaja

Bella Nylund on  nuori nainen, joka on aloittanut ratsastuksen jo aivan pienenä tytön tyllerönä. Nykyisin hän kilpailee omilla ratsuillaan, jonka lisäksi opettaa Soligtin tuntilaisia ja ratsuttaa tallin hevosia. Kouluratsastuksessa Bella on tasoa vaativa B - A, jonka lisäksi hyppää kyllä myös esteitä silloin tällöin. Ulkoisesti kovin lyhyt, vain noin 158cm pitkä, ja laiha Bella olisi ihanteellinen poniratsastaja, mutta nainen pitää kovasti suomenhevosista.

Yleensä aina hymyileväinen nainen on varsinkin eläinten kanssa jopa pelottavan rauhallinen. Nainen ei pienistä ponien tai hevosten oikuista säpsähdä. Tallilla Bella kulkee yleensä rennoissa ja istuvissa vaatteissa sekä pitää aina maantienharmaita hiuksiaan kiinni. Nainen ei liiemmin kiinnitä ulkonäköönsä huomiota, joten meikkiä hänellä ei juuri koskaan ole.
Kun naisen kanssa juttelee enemmän, saa huomata, että hän on varsin huumorintajuinen ja nauravainen. Ystävällinen sekä puhelias Bella ei jää juuri koskaan hiljaiseksi, eikä häntä ole varmastikaan kovin hankalaa lähestyä. Jutun aiheitakin varmasti riittää, sillä varsinkin hevosista hän juttelee mielellään. Toisinaan Bella saattaa suutahtaa helposti, erityisesti jos kyse on eläimien hyvinvoinnista. Näissä tilanteissa nainen osaa myös olla varsin suorasanainen ja kipakka. Lisäksi periaatteistaan hän pitää mielellään kiinni, eikä ikinä suostu puhumaan muista pahaa seläntakana.

 

kuva: pixabay.com

©2019 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com