Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Arki

Soligtin arkeen kuuluu pitkälti hevosten hoitaminen, ratsastustunnit ja yksityisistä huolehtiminen. Välillä arkea piristävät valmennukset, leirit ja kilpailut, joita järjestetään harvakseltaan. Tallin arkea pyörittävät tallin omistajat Klara ja Mikael apunaan toisinaan ulkopuolisia valmentajia.

 

Ratsastustunneille hakeminen

 

Arkipäivisin

 

Viikolla päivät alkavat yleensä hyvin samankaltaisesti. Seitsemän aikoihin aamulla avataan ovet, jonka jälkeen hevosille kuljetetaan pienet sylilliset heinää sekä väkirehut. Hevosten syödessä käydään katsomassa tarhoissa olevat vesiastiat täyteen.

Hevoset viedään ulos järjestyksessä ja tarhataan kavereineen tai yksin ilmoitustaulun listan mukaisesti. Kun kaikki ovat tarhoissa, tarkistetaan, että sähkö kulkee langoissa ja heitetään hevosten varsinaiset aamuheinät. Tämän jälkeen siirrytään talliin siivoamaan karsinat ja tekemään yleinen aamusiivous.

Puoliltapäivin mennään jakamaan ensimmäiset päiväheinät tarhoihin. Samalla tarkistetaan loimitukset ja vesiastiat. Tarvittaessa voidaan ottaa hevoset sisälle (puolipäivätarhaus).

Noin neljän aikaan jaetaan toiset päiväheinät. Tunneilla olevat hevoset saavat ne joko ennen töitä tai töiden jälkeen (mikäli hevosella on kaksi tuntia peräkkäin, esim. 16-18, saa se heinät ennen töitä).

Kello 14 - 19 haetaan hevosia sisään. Mikäli hevosella alkaa tunnit, se haetaan 50 - 60 minuuttia ennen talliin. Viimeistään ilta seitsemältä kaikki hevoset tuodaan talliin. Tarhoista sammutetaan sähköt.

Noin puoliyhdeksältä illalla hevoset saavat heinät ja väkirehut (koska myöhäisimmät tunnit saattavat kestää kahdeksaan). Lisäksi ne tarkistetaan päivittäisellä tarkastuksella (jalat, silmät jne) ja tarpeen vaatiessa loimitetaan. Yhdeksältä hevoset ovat yöpuvulla, niille sanotaan hyvät yöt ja valot sammutetaan.

 

Viikonloppuisin

 

Viikonloppuisin aamut alkavat hieman myöhemmin, noin kahdeksan aikaan. Muutoin aamu näyttää hyvin samalta: hevosille heitetään väkkärit ja heinätuppo, ne loimitetaan sekä tarhat vilkaistaan. Hevoset viedään ulos ja talli siivotaan.

Päiväheinät jaetaan viikonloppuisin noin kello 12, mutta muutoksia aikatauluihin voi tulla hieman, koska viikonloppuisin on usein kilpailuja sekä valmennuksia. Tässä välissä tehdään myös perustoimet, hevosten loimitusten vilkaisu, vesien täyttö ja puolipäivätarhaus hevosten tuominen sisälle.

Toiset päiväheinät jaetaan noin kello 16, mutta tämäkin on liukuva aika, johtuen mahdollisista viikonloppuohjelmista. Tuntejahan ei viikonloppuisin ole.

Hevoset haetaan sisälle kello 18 - 20, riippuen päivän ohjelmasta. Normaalina iltana, jolloin ei ole erikoisohjelmaa, tapahtuu sisälle tuonti kello 20. Sisälle päästyään hevoset tarkastetaan, loimitetaan ja ruokitaan. Sitten on aika sanoa hyvät yöt.

©2019 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com