Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virallinen nimi: Reventon II Kutsumanimi: Rene
Rotu: itäfriisinhevonen Sukupuoli: ruuna
Säkä: 163cm Syntymäaika: 4.4.2018 (7 -vuotias)
Painotus: yleisratsastus ko vaB  re 140cm  me 120cm  ye 145cm
Omistaja: Bella, VRL-14703 VH19-233-0001
Kasvattaja: Gestüt von Brandt, Saksa Tuoja: Ingrid (VRL-13872), Auric Dressage

Reventon on monitoimihöylä, jonka peruspositiivinen elämänasenne ja seurallinen luonne tekevät siitä miellyttävän yhteistyökumppanin niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin ratsastajille. Ruunikolta löytyy pitkää pinnaa ja se koettaa miellyttää ratsastajaa parhaansa mukaan tulkitsemalla myös ristiriitaisiakin apuja - tämä hevonen antaa paljon anteeksi. Reventon on kevyt ratsastaa ja se liikkuu pienin avuin. Notkealla ja tasapainoisella ruunalla on kolme selkeää askellajia sekä ihantellinen suuri ja pyöreä laukka, jossa on matkaavoittavaa istua. Reventonilla on voimakas ja suoralinjainen hyppytekniikka sekä vahva takaosa, josta se on hyötynyt etenkin kouluradoilla. Linjakas ja elastinen ratsu, joka astuu hyvin alleen ja kokoaa itsensä kauniisti. Reventon on saanut kasvattajallaan Saksassa monipuolisen peruskoulutuksen, jolloin se siedätettiin tottumaan mm. kahiseviin ja liehuviin esineisiin, kovaäänisiin, savupommeihin, autoihin sekä katolta tippuviin lumiin, jonka ansiosta ruunasta on kuoriutunut hötkyilemätön varmajalkainen ratsu niin halliin, kentälle kuin maastoon. Ennen ratsukoulutusta poika opetettiin myös ajolle, joten tämän hevosen voi tarpeen vaatiessa valjastaa vaikka joulureen eteen. Myös hiihtoratsastusta on kokeiltu hyvällä menestyksellä. Kokeneemmat ratsastajat saavat tästä lempeästä ruunasta esiin myös astetta menevämmän vaihteen ja tasokkailla ratsastajilla Reventon on erinomainen valmennettava sekä kilpakumppani, joka oppii nopeasti uutta.

Hoidettaessa Reventon on peruskiltti ja antaa hoitajan tehdä työnsä omaan tahtiinsa. Harjaus, klippaus, kavioiden puhdistus, letitys ja varusteiden laitto sujuvat siis ongelmitta. Nauttii perusteellisesta harjauksesta alahuuli pitkänä ja silmät ummessa, ruunalta löytyy lisäksi aina aikaa pitkillekin rapsutustuokioille. Muistaa tarkistaa joka kerta hoitajan taskut mahdollisten herkkujen varalta. Sosiaalisen luonteensa takia ei pidä yksin olemisesta, joten talliin, tarhaan ja kuljetukseen pyritään aina ottamaan mukaan myös toinen hevonen. Kävelee talutettaessa kiltisti vieressä ja myös lastaus sujuu ongelmitta. Kaikinpuolin monipuolinen, kompakti ja erittäin yhteistyöhaluinen hevonen, jonka kanssa on mukava ja turvallista harrastaa.

- Ingrid

 

Suku

evm -sukuinen

 

i. Reventon itäfr, trn, 164 cm
ii. Revolution Race itäfr, rn, 166 cm
ie. Piquette itäfr, mrn, 159 cm


e. Brisbane itäfr, rt, 161 cm
ei. Zanon itäfr, rn, 166 cm
ee. Best of Luck itäfr, trt, 161 cm

 

Päiväkirjamerkinnät

29.12.2018 || Kokeilemassa laaturatsua || Bella, Soligtin ratsuttaja

Kun Klara oli lykännyt minulle käteen suuren puoliveriruunan ohjat ja käskenyt kivuta ratsaille, olin järkyttynyt. Eihän Rene paljoa korkeampi ollut kuin suomenhevosorini, mutta itäfriisiläiselle ominaisesti se oli aika massiivinen sekä lihaksikas. Klara vielä kehtasi ehdottaa estetreenejä, mutta nopeasti ilmoitin hiovani kouluratsastusta. Vasta Klaran pyytäessä tajusin ojentaa ratsuttamani Nean ohjat naiselle ja nousta Renen selkään.

Heti kerättyäni ohjat, ymmärsin, miksi Klara rakasti tätä hevosta. Upean kokoamiskyvyn omaava ruuna kampesi itsensä heti muotoon ja alkoi kulkea rytmikkäästi eteen lähes ajatuksen voimalla. Se ei vilkuillut mitään, keskittyi työhön ja yritti kaikin tavoin miellyttää. Ruuna oli selvästi mitä sopivin vaihtoehto ratsastuskoulutyöhön ja sen kanssa pääsisivät parhaat oppilaat varmasti myös kisaamaan. Annoin hetken viedä mukanaan ja siellä maneesissa tehdessäni laukanvaihtoja en voinut estää leveää hymyä ilmestymästä kasvoilleni.

 

kuva: ransu.kuvat.fi

- virtuaalihevonen -

©2019 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com