Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virallinen nimi: Carina Kutsumanimi: Kara
Rotu: tilastohevonen Sukupuoli: tamma
Säkä: 171cm Syntymäaika: 1.1.2011 ( 8 -vuotias)
Painotus: yleisratsastus ko vaA  re 120cm  me 110cm  ye 130cm
Omistaja: Bella, VRL-14703 VH00-000-0000
Kasvattaja: tuntematon Entinen omistaja: Erin Åkvist evm

 

Kara on tuntemattomasta alkuperästään huolimatta mitä upein tamma! Se on kultainen hevonen, jolla on suuri sydän. Kauniit askellajit, ihana väritys sekä hyvä hyppytyyli korvaavat sen, ettei Kara ole aina helppo ratsastettava.

Hoidettaessa Kara on sellainen perustamma. Ei se pure tai potki, mutta joskus liikuskelee vähän sinne tänne, kun kyllästyy seisomiseen. Kara pitää rapsuttelusta, mutta vain sen aikaa kuin häntä huvittaa. Ehkei seurallisimpia hevosia, mutta omalla tavallaan silti vallan sylinalle. Kauniin värityksen ansiosta Kara on kerännyt itselleen suuren ihailijakunnankin jo.
Varustaessa Kara hermostuu usein. Se saattaa potkia mahan alle ja luimia, joskus jopa näykkäistä hihasta tai takista. Ei siltikään potki tai pure kunnolla. Suitsia laittaessa tammalla on pahana tapana nostaa päänsä niin korkealle, että lyhyemmälle ja kokemattomammalle se tuottaa hankaluuksia.

Ratsuna isot ja näyttävät askeleet omistava Kara on hyvin herkkä. Se ei todellakaan anna mitään ilmaiseksi ja kerää helposti kierroksia esimerkiksi laukkatehtävissä.
Kouluratsastuksessa herkkä, mutta erittäin miellyttävä ratsu, joka vaatii hieman kokeneemman kuskin parhaisiin suorituksiin. Ei Kara aloittelijoita selästään viskaa ja osaa useimmiten sopeutua tilanteeseen mallikkaasti, kantaen lastiaan hyvin varovasti. Tosipaikan tullessa tamma kuitenkin odottaa selkeitä apuja ja päämääriä, jotta kulkee kaula kaarrettuna, kevyesti liihoitellen. Karan askellajit ovat miellyttävät istua ja kokemattoman on niissä helppo pysyä. Kunnolla työstäessä niitä saa tuotua vielä enemmän esiin, mutta tammalla on huonona tapana kerätä virtaa laukkaharjoitteista ja ympyrätyöskentelystä. Niinpä tammalla vältetään esimerkiksi junnujen tunteja, joissa voi olla paljon ympyrällä laukkaamista, mutta suhteessa kokematon kuski. Ei Kara mitään pahaa tee, mutta saattaa lähteä lapasesta ja heittää joskus innostuessaan perää.
Esteratsuna varsin mukiinmenevä. Loikkaa rohkeasti yli isommistakin tikuista eikä kammoa edes erikoisesteitä. Hyvä hyppytekniikka, mutta ei hyppää yksinään. Liialla matkustelulla saa kokea kieltoja ja kiertelyitä. Korkeimmille radoille päästessään varsinainen tanttaroija kerätessään virtaa. Ei keksi mitään erityisiä tyhmyyksiä, mutta perä lentää ja hevonen käy kierroksilla.
Maastossa rohkea ja varmajalkainen hevonen, joka ei pelkää mitään. Kara ottaa retket maastoon rennosti ja harvemmin tulee tilannetta, jossa se innostuisi liiaksi. Silloinkin paheena on se pieni pukki.

 

Suku

evm -sukuinen

 

i. tuntematon

e. tuntematon

 

Päiväkirjamerkinnät

-

 

kuva: ransu.kuvat.fi

- virtuaalihevonen -

©2019 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com