Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virallinen nimi: Chevalier des Montagnes Kutsumanimi: Magnus
Rotu: andalusianhevonen Sukupuoli: ori
Säkä: 163cm Syntymäaika: 12.2.2012
Painotus: yleisratsastus (ennen ritariratsu) ko vaB  re 90cm  me 80cm  ye 100cm
Omistaja: Bella, VRL-14703 VH19-033-0003
Kasvattaja: - Entinen omistaja: Varjotar, Varjolinna

 

Magnus on hieman omalaatuinen, rohkea ja peloton hevonen, joka rakastaa vauhtia. Entisessä kodissaan se toimi ritariratsuna, mutta nykyisin sitä käytetään niin koulu- kuin esteratsastuksessa.

Hoidettaessa Magnus on helppo ja se rakastaa seuraa. Se ei pelleile tai pelkää ja tulee toimeen ihmisten kanssa mutkattomasti. Saattaa joskus hirnua tammoille, muttei koskaan tee mitään ilkeää tarkoituksella. Leppoisa kaveri pitkiinkin hoitohetkiin eikä pistä varustaessakaan vastaan.

Ratsuna toisinaan jopa hieman tyhmänrohkea, uhitellessaan vähän kaikelle. Toisinaan voi nousta takajaloilleen yrittäessään uhkailla kohdettaan - joka ei onneksi ole ikinä mikään eläin tai ihminen. Keskittyessään ratsun hommiin on ori kuitenkin mitä hienoin ja mukavin. Se ei tarkoituksella ratsastajaansa tiputa ja rodulle ominaisesti yrittää parhaansa mukaan miellyttää. Erityisesti kouluratsastuksessa Magnuksesta saa esille sen parhaat puolet - liidokkaat, pehmeät askeleet ja upean muodon. Esteillä vauhdikas ja rohkea ratsu, joka hyppäisi vaikka palavan puun ylitse. Ei epäröi ja uusille asioille lähinnä uhittelee. Maastossa varmajalkainen ratsu, joka ei pelkää tai kyttäile. Mikäli joku päälle tulisi, voisi ori alkaa tappelemaan. Toisinaan vauhdikas tapaus, joka kuitenkin kunnioittaa ihmistä, eikä lähde lapasesta.

 

Suku

evm-sukuinen

 

i. Chevalier des Oceans

e. Montana

 

Päiväkirjamerkinnät

 

Tiistain koulutunti kello 18 - 19, kirjoittaja & ratsastaja Roxana Dimarzo (R.)

 

Ystävän vinkistä otin yhteyttä Solightin ratsastuskeskukseen, mikä tarjosi ystävän sanojen mukaan mahtavia ratsastuskokemuksia. En ollut ratsastanut ratsastuskouluissa moneen vuoteen, kun oma ylläpitohevonen söi suurimman osan ajasta. Ylläpitohevosen joutuessa pitkälle sairaslomalle piti jotenkin päästä pitämään taitoa yllä.


Tunti pidettiin tiistaina ja pääsin koulusta vielä pyörähtämään kotona. Vaihdoin uudet ratsastusvaatteet ylle ja lainasin vanhempien autoa. Tallille ei ollut kovin pitkä matka, mutta tunnin jälkeen olisi mukava ajella rauhallisesti takaisin kotiin. Lunta pyrytti pienesti ja pikkuhiljaa alkoi taivas hämärtyä. Tallille päästyä ihailin hetken aikaan maisemakuvaa ennen autosta ulos hyppäämistä. Hevoset olivat tyytyväisen oloisina tarhoissaan ja maneesissa oli tunnit parhaimmillaan käynnissä. Menin tallin kautta tarkistamaan tuntilista ja nimeni kohdalla luki Magnus. Maistelin nimeä mielessäni ja lähdin vaistomaisesti katsomaan kaikki karsinat läpi. Aivan käytävän päässä kimo juuri hoidettu ori nosti päänsä. Paksu harja laskeutui verhomaisesti orin kaulaa vasten ja hevonen söi heiniä korvat hörössä. “Kaunis”, sanoin puoliääneen. Ori oli ilmeisesti ollut tunnilla aikaisemmin, sillä oli fleeceloimi päällä ja päällepäin näytti hyvin hoidetulta. Kello oli puoli kuusi, joten alkoi tulla kiire orin hoitamisessa.


Orin hoitamisessa ei kauaa mennyt ja se käyttäytyi oikein mallikkaasti. Pian meitä tultiin hakemaan maneesille. Magnus käveli kaula kaarella perässäni ja seurasimme muita kohti suurta rakennusta. Ennen selkään nousua tarkistin vyön ja asetin jalustimet kuta kuin sopivan mittaisiksi. Selässä säädin vielä jalustimia pidemmiksi. Liikkeelle lähdettiin vauhdilla ja ori ei askelissa säästellyt. Pitkät, korkeat ja omalla tavalla kuninkaallisessa askelluksessa oli vaikea pysyä perässä vaikka kuinka yritti mukautua orin liikkeisiin. Ravi oli hyvin pehmeä ja helppo kontrolloida, mutta oliko se orin peloton luonne mikä teki siitä omalla tavalla haastavan. Hevonen liikkui heti oikeassa muotissa eikä tarvinnut kuin rauhoitella opettajan pyynnöstä. Tunnin aiheena oli pohkeenväistö. Tuttu ja helppo asia minulle, mutta uuden hevosen kanssa tuli varmasti omat haasteet. Orilla oli usein kiire ja helposti perä ei tullut perässä, mutta kun lähti kokoamaan hevonen tarjosi espanjalaista käyntiä tai teki ihmeellisiä hyppyjä kesken väistön. “Rauhoittele sitä. Vahvat puolipidätteet ja tätä voi ratsastaa vähän ajatuksen voimalla”, Opettaja neuvoi. Lähti sitten sujumaan ja laukka oli suorastaan kuin lentäisi hevosen selässä. Laukassa emme tehneet väistöjä, vaan tempon muutoksia ympyrällä. Lähelle tuleville hevosille Magnus luimi ja heilutteli häntää puolelta toiselle. Hevonen pysyi käsissä ja toivoin ettei laukkaaminen loppuisi ikinä.

Loppuraveissa vauhtia löytyi ja oria sai enemmän rauhoitella ettei edennyt liioitellun ryhdikkäästi eteenpäin. “Paljon ympyröitä ja asettelua ulos sekä sisälle, niin rauhoittuu”, opettaja neuvoi. Magnuksen kanssa sai kunnolla työstää, että sen sai liikkumaan rauhallisemmin eteenpäin. Muiden ratsut näyttivät nukkuvan, kun omalla ratsulla oli vielä raketti hännän alla. Loppukäynneissä askelluksen tempo ei muuttunut, sillä ori tykkäsi edetä rohkeasti eteenpäin. Oli pakko myöntää, että ystävä oli tosiaan oikeassa. Magnus oli oikein hieno ratsu ja mukavaa vaihtelua omaan hevosarkeen.

 

kuva: VRL-03840

- virtuaalihevonen -

perustiedot: Varjotar

©2019 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com