Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virallinen nimi: Unconditional Love Kutsumanimi: Ukko
Rotu: connemaranponi Sukupuoli: ruuna
Säkä: 140cm Syntymäaika: 5.6.2008 (11 -vuotias) (Irlanti)
Painotus: yleisratsastus ko heA  re 90cm  me 80cm  ye 110cm
Omistaja: Bella, VRL-14703 VH00-000-0000
Kasvattaja: Susan Brennan, Dundalk evm Tuoja: Jannica, VRL-04799

 

Ukko on selväpäinen ja mukava poni. Sillä ei ole oikeastaan koskaan mitään omia kotkotuksia ja se kunnioittaa ihmistä suuresti. Ukko tulee toimeen niin aikuisten kuin lasten kanssa ja on turvallinen ratsu monentasoisille sekä -kokoisille.

Hoitaessa rentotyyppi, joka ei kiukkua ylimääräisistä äänistä tai siitä, jos joku hieman säätää jotain. Ukkoa on käytetty myös vammaisten parissa, koska ruunaa ei hetkauta yllättävätkään tilanteet. Tämän tyypin kanssa on helppoa tulla toimeen kaikissa toimenpiteissä, joihin ryhdytään. Varustuksessakin varsinainen opetushevonen. Ruuna on toisinaan hiukan omissa oloissaan, mutta ottaa kaikki ihmiset kuitenkin hyväntuulisesti vastaan.

Ratsuna ehkä enemmänkin laiska kuin reipas. Ruuna ei kyttää tai kaartele ja puksuttaa kunnon tuntihevosen tavoin eteenpäin. Toisten hevosten pelleillessä Ukko vain mulkaiseen pahasti, jatkaen tasaista menoaan. Pehmeä suustaan ja kevyt ratsastaa. Osaahan Ukko toki kulkea hienostikin, vaikka esittelee harvoin liitoaskeliaan tunneilla. Halutessaan ruuna osaa vaikka ja mitä, mutta ratsastajan pitää pyytää napakasti - tai muuten ruuna lompsii menemään aloittelijapuksu -moodilla. Ukkoa ei saa hermostumaan virheillä eikä oikeastaan millään, joten turvallinen ratsu jokaiselle vauvasta vaariin.

Esteillä Ukko on reippaampi kuin sileällä, mutta pitää silti aina järjen päässä. Tykkää hypätä ja on siinä varsin mukiinmenevä. Valitsee itse ponnistuspaikat ja ei kiellä tai kyttää. Ei kuitenkaan hyppää, jos on epävarma ratsastajan mukana olosta. Maastossakin reipas menijä, joka on varmajalkainen ja peloton riippumatta ratsastajasta.

 

Suku:

evm -sukuinen

i. Valentine
ii. Valentino  ie. Becca


e. Unnstoppable Babe
ei. Unity  ee. Misty

 

Päiväkirjamerkinnät:

 

kuva: VRL-03840

- virtuaalihevonen -

©2019 Ratsastuskeskus Soligt - suntuubi.com